menu

VERFDOOSJE UIT RAJASTHAN - INDIA


VERFDOOSJE UIT RAJASTHAN - INDIA

Hier een mooi (ROND!) souveniertje uit India. Het is een gietijzeren(?) bakje. Op de markt  mocht ik zelf zeggen welke kleurtjes er in de bakjes zouden moeten komen. De poederverf wordt voor vele soorten schilderingen gebruikt. Stip op het voorhoofd, versieren van de heilige koe, olifanten, beeldjes, interrieur etc.

Ik vond het wel leuk om te laten zien op welke markt ik dit gekocht heb. Het is een gezellige markt in Orchha. Prachtig al die kleuren he?! Ik vind het ook zo mooi dat bijna alle vrouwen er nog heel traditioneel in sari lopen. Je kunt je voorstellen dat we onze ogen hebben uitgekeken. Mijn dochter en ik hebben een sari gekocht. (Een lap van wel 6 meter lang). Geen idee wat we er mee moeten doen, maar we konden de verleiding niet weerstaan!

PS: de stof waarop ik het verfdoosje heb gefotografeerd
is trouwens de stof van mijn sari!

12 opmerkingen:

 1. Wat een bijzonder souvenir en voor jou wel heel toepasselijk met de verf! Prachtig al die kleurtjes..heel inspirerend! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's, ik hou wel van die kleuren. Ga je er ook iets mee schilderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rianne, ik denk dat ik het niet ga gebruiken, ik vind het zo veel leuker al die kleurtjes in het bakje. Ik heb gelukkig genoeg andere verf thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kleuren inderdaad! leuk dat je ons laat meegenieten! Ik zou zeggen kom maar op met al die andere foto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi doosje en wat gaat het grappig dicht. Prachtig al die kleuren. Ik wil geloven dat het daar echt heel erg mooi is.

  groetjes,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben nu wel nieuwsgierig naar een foto met sari (als je er eenmaal uit bent hoe je die 6 meter rond je moet draaien). Prachtig hé die Indische marktjes, ik ben er 7 jaar geleden ook geweest en die foto doet me denken aan al die zakken met granen, muskaatnoten, paprikaa'tjes ... en alles heel erg kleurrijk. Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb zoiets nog nooit gezien maar alleen al daarvoor zou ik naar India gaan. prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's en een heel mooi doosje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's en een prachtig verfdoosje. Een hele mooie souvenier!

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HELEMAAL GAAF en wat een mooi verfdoosje-die moet je koesteren-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...