menu

WAAR KOMEN DIE RONDJES TOCH VANDAAN?

WAAR KOMEN DIE RONDJES TOCH VANDAAN?
Nou, ik denk dat ik je dat nu kan vertellen:
Hier van boven naar beneden: de uitnodiging voor de Kleuterschool die ik net voor mijn 4e verjaardag kreeg in 1965. Ik mocht naar de Kleuterschool en dat vond ik fantastisch!
Ik was al een keer stiekem zelf geweest, mijn moeder dacht dat ik in de tuin zat te spelen. Kun je nagaan een drie-jarige die zelf een (voor die tijd) drukke weg over stak... “en iedereen stopte voor mij!” vertelde ik later thuis.
Die mooie jaren 60 illustratie is de voorkant van het plakboek waarin mijn moeder al mijn werkjes heeft geplakt. Daar weer onder de allereerste bladzijde van het plakboek.... Ik heb die dag toen volgens mij alleen maar rondjes moeten tekenen van de zuster. Ja, ik zat bij de nonnen en ik vond de zuster bij wie ik in de klas zat enorm lief. Zuster Benedicta heette ze.
Daar weer onder mijn feestmuts.
En de twee onderste rondjes zijn dus denk ik mijn allereerste rondjes met illustratie!


8 opmerkingen:

 1. Alles valt op zijn plaats nu :) Superleuk verhaal! Mooie herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi jeugdsentiment-ik hou van dit soort verhalen. Die mogen niet vergeten worden! Onze dochter is Benedictus-mijn opa vernoemd. Benediecke. Zo heeft alles zijn verhaal en herkomst-geniet ervan-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je moeder dat allemaal bewaarde. En een leuk verhaal...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie wat bewaart die heeft wat! Fantastisch dat je die nog hebt. Zelf ben ik op de kunstacademie afgestudeerd met een project van mijn eigen kindertekeningen. Niet van de kleuterschool maar tekeningen van klas 5 tot de middelbare school. Mooie post!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het bewijs is er! Superleuk om te zien. Fijn ook dat je dit allemaal nog hebt.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat ontzettend leuk dit zeg! Ik ben volger vanaf nu. Mijn moeder Elizabeth van Alles-vanellis kwam hier al wat langer.
  Illustreer je ook kinderboeken? Vraag uit eigen belang, dus als je interesse hebt hoor ik het wel, hihi.
  groeten Loïs Lessom

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf dat je dit nog hebt! Het begin van je creatieve carrière! Of heb je nog dingen liggen die je thuis had gemaakt vóór je naar de kleuterschool ging?
  Fijn weekend,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...